NTE Smarthjem - Hjemmet som tenker selv

NTE Smarthjem gir deg helt enkelt et smartere og tryggere hjem. Vår smarthjemløsning forvandler både nye og eldre boliger til moderne og smarte hjem. Vi tror ikke at folk ønsker en app til å styre lyset, en til å låse døra og en tredje for å passe på kaffetrakteren. Derfor tilbyr vi en smarthjemløsning som skal la deg styre hele boligen i det samme systemet etter hvert som fremtiden kommer nærmere. En løsning som lærer og kjenne deg og som blir smartere for hver dag. 

Trygghet for familien

Over halvparten av de som har kostbare alarmtjenester aktiverer den ikke når de drar hjemmefra. Fordi man glemmer det, eller at man rett å slett ikke rekker det. 

Hva om alarmen og tryggheten den gir var automagisk? Slik som vår Alarm er. Den skrur seg på automatisk når boligen er tom, og slår seg av igjen når den merker at du kommer hjem igjen. 

Hvilket abonnement passer ditt hjem?

Med NTE Smarthjem kan du velge mellom to ulike abonnement med ulikt innhold og muligheter. Under finner du en sammenligning mellom de ulike abonnementene. For å gjøre det det enkelt for deg har vi også satt sammen en startpakke til både Smarthjem Basis og Smarthjem Alarm. Startpakkene inneholder det du trenger for å komme i gang med  vår smarthjemløsning i ditt eget hjem eller fritidsbolig.

Smarthjem Basis Smarthjem Alarm
Pris per måned 79,- 299,-
Tilgang til smarthjem app Ja Ja
Kunstig intelligens som lærer og blir smartere hver dag Ja Ja
Styring av lys Ja Ja
Automatisk slå av elektriske apparater når ingen er hjemme Ja Ja
Tidsstyring av lys eller andre elektriske apparater Ja Ja
Styring av varme Ja Ja
Se live video fra ditt hjem Ja Ja
Dørlåsstyring Ja ja
Egne profiler for familien Ja Ja
Varsling på telefon om hvem og når familiemedlemmer drar og kommer Ja Ja
Varsling om åpne dører eller vinduer Nei Ja
Varsling ved vannlekkasje Nei Ja
Videoopptak med lagring i skyen Nei Ja
Sirene Nei Ja
Røykvarsling Nei Ja
Innbruddsvarsling Nei Ja
Automatisk videoopptak ved alarmutløsning Nei Ja
Alarm som automatisk slår seg av/på Nei Ja

Kontroll og komfort

Vår løsning som både er selvlærende og GPS-styrt. Det gjør at du får færre ting å tenke på, færre bekymringer og en enklere hverdag.

Når ditt smartehjem forteller deg at minstemann har kommet hjem fra skolen, så vet vi at deg gir deg en tryggere hverdag. 

Enkel utvidelse

Vår smarthjemløsning kan enkelt utvides med med flere komponenter uten at det går utover prisen eller funksjonaliteten. Vi jobber også for at du skal kunne bygge videre på ditt smartehjem slik du selv ønsker det. 

Spørsmål og svar

Under finner du noen ofte stilte spørsmål og svar på disse.

Blir månedsabonnementet høyre hvis jeg ønsker flere komponenter?

Nei, hvor mange smartkontakter, sensorer, røykvarselere osv vil ikke påvirke månedsprisen. NTE tilbyr to ulike abonnementer, et basis- og et alarmabonnement. Gjennom basisabonnementet kan du styre lys, varme osv på en smartere og tryggere måte. Mange ønsker i tillegg til det og ha en alarmfunksjon som gir mulighet til å skape en sikrere hverdag for familien. 

Prisen på abonnementet vil altså kun avhenge av hvilke tjenester du ønsker for ditt hjem.     

Finnes det noen grense for hvor mange komponenter jeg kan styre med appen?

Du kan installere opptil 250 enheter på én gateway, noe som bør være nok for de fleste hjem. 

Hva er NTE Smarthjem?

NTE Smarthjem gir deg helt enkelt et smartere og tryggere hjem. Vår smarthusløsning forvandler både nye og eldre boliger til moderne og smarte boliger. Man får du en fremtidsrettet måte å håndtere varmestyring, lysstyring og sikkerhet for familien. Du velger selv hvilket abonnement og komponenter som passer ditt hjem. Ønsker du en automatisk alarm som passer på hjemmet ditt når du ikke er hjemme, eller vil du bare styre lys og varme på en smartere måte? Eller kanskje ønsker du begge deler? Les mer om NTE Smarthjem her.

Hva mener dere med at alarmen er automatisk?

Visste du at over halvparten av dem som har kostbare alarmtjenester knyttet til boligen sin ikke slår dem på når de drar fra hjemmet? Og det er kanskje ikke så rart, vi vet jo alle hvor hektiske morgenene er når man skal på jobb og levere i barnehage. Noen ganger glemmer man å slå på alarmen, andre ganger har man rett å slett ikke tid. Det mest fantastiske med vår alarm er at du ikke trenger å tenke på den. 

Alarmen slår seg automatisk på når alle har forlatt huset og slår seg av igjen når dere kommer hjem. Det kan den gjøre fordi den styres av hvor mobiltelefonens plassering. Om noen av sensorene oppdager noe mistenkelig får du umiddelbart beskjed på telefonen! 

Hvor sikre er komponentene

Alle komponenter er CE-merket og godkjent av NEMKO. Det er lagt vekt på høy kvalitet, trygghet og design.

Hvordan bruker smarthjemløsningen geodata fra telefonen?

Smarthjemløsningene samler lokasjonsdata fra smarttelefonen for å kunne avgjøre om du er hjemme eller ikke. Denne dataen lagres som en avstand fra boligen i stedet for å være stedspesifikk, for å beskytte privatlivet til kundene. 

Hvordan fungerer alarmen?

Svært mange glemmer å skru på alarmen når de forlater boligen. Med Alarm fra NTE vil du kunne aktivere boligalarmen automatisk når ingen er hjemme. Det øker tryggheten ved at huset alltid er armert når det er behov for det, og det er enkelt og komfortabelt for familiemedlemmene.

Alarmen består for eksempel av én eller flere magnetkontakter, sirene, bevegelsessensor, røysensor, kamera og alarmknapp.

Kan jeg installere smarthjemløsningen selv?

Du kan fint installere vår smarthjemløsning helt selv. Gjennom appen får du god innsikt i hva du kan bruke de ulike komponentene til, og hvordan de settes opp gjennom enkle steg. Men vi tilbyr også montasje om du ønsker det. 

Personvern og sikkerhet

NTE tar personvern svært alvorlig og lagrer aldri annen data enn det som er nødvendig for å betjene deg som kunde og for å kunne utvikle produktet. Vi tilbyr selvsagt deg som kunde full oversikt og transparens knyttet til dette. Les mer om dette her. 

Slik blir du NTE Smarthjemkunde

1. Først bestemmer du deg for hvilken startpakke og abonnement som er riktig for ditt hjem. 

2. Den startpakken bestiller du i www.ntebutikken.no.

3. Etter bestilling mottar du en e-post med en unik url som fører deg til en løsning for aktivering av abonnement og oppsett av bruker i vår smarthjemløsning.

4. Når aktiveringen er utført, mottar du en ny e-post med lenke til nedlastning av appen NTE Smarthjem. 

5. Du mottar e-post og SMS fra posten med sporing av din pakke. 

6. Etter at du har hentet pakken på ditt lokale postkontor begynner oppsettet av NTE Smarthjem gjennom appen. 

7. Etter å ha logget inn i appen, legges først smarthuben/gatewayen til. 

8. Når smarthuben/gatewayen er registrert og oppdatert er du klar til å legge til de øvrige enhetene du har bestilt. 

9. Når enheten er koblet opp gjennom vår svært brukervennlige app er du klar til å bruke NTE Smarthjem! 

10. Du kan når som helst kjøpe nye smarthjemkompatible enheter fra oss eller andre, og legge disse til som en del av ditt Smarthjem uten at det påvirker din månedspris.  

Finnes det noen grense for hvor mange komponenter jeg kan styre med appen?

Du kan installere opptil 250 enheter på én gateway, noe som bør være nok for de fleste hjem. 

Hva kan jeg bruke smartkontakten til?

Våre smartkontakter kan du bruke til mange ulike formål utfra hva som passer ditt hjem best. Alle disse konfigurasjonene setter du opp på en svært enkel måte i appen! 

Den kan settes opp som en trygghetskontakt, slik at for eksempel kaffetrakteren automatisk slår seg av når ingen er hjemme eller etter 60 minutter. 

Om du har panelovner kan du koble smartkontakten til den for å sikre best mulig balanse mellom økonomi og komfort. 

Smartkontakten kan også settes opp tidsstyrt slik at apparatet du har koblet til skrus av og på til bestemte tider og dager. 

Eller du kan bruke den lysavhengig, slik at eksempelvis lyskilden du har koblet til smartkontakten bare slår seg på når det er mørkt ute. 

Den kan også settes opp som med en enkel av/på funksjon, slik at du kan bruke appen som en bryter. 

En funksjon som kan være svært energibesparende er å sette opp smartkontakten med en hjemmefunksjon. På den måten sikrer du at apparater om trekker mye strøm slår seg av så snart huset er tomt.

En siste funksjon som vi anbefaler er å bruke en smartkontakt til ruteren/hjemmesentralen din. Ofte når "nettet går ned" er det jo tilstrekkelig å restarte ruteren. Men en smartkontakt sørger du for at ruteren eller hjemmesentralen automatisk restartes hvis nettforbindelsen blir brutt.      

Hvem kan se hva som skjer på kameraene i hjemmet mitt?

Bare du og de andre brukerne du har lagt til i appen kan se filmen eller live streaming fra ditt hjem. Overføringen er kryptert til din mobiltelefon, og det er ingen andre som kan få se hva som skjer i ditt hus.

Du kan også velge å stille inn kameraene slik at de ikke er tilgjengelig når noen er registrert som hjemme. Personen som opprinnelig satt opp appen kan velge dette under Instillinger > Personvern.

Kan jeg være sikker på at ingen får tilgang til mitt kamera?

Når du installerer et nytt kamera, settes det opp en sikker og kryptert tilkobling fra kameraet til vår skytjeneste. Dette gjør at du ikke trenger å gjøre endringer i brannmuren i hjemmenettverket ditt.

I skyen er alle opptak kryptert med høyeste sikkerhet, og 2-faktorautentisering for innlogging i appen gjøre at andre ikke får tilgang til denne. Så du kan være trygg på at ingen kan se inn i ditt hus.